02-09-2021 08:21 - Keijser & Drieman

Kwartaalcijfers 2e kwartaal 2021 - NVM regio Haarlemmermeer

Ieder kwartaal analyseert Keijser & Drieman Makelaars hoe de woningmarkt van de bestaande bouw er in de Haarlemmermeer voor staat. Dit doen wij op basis van de openbare woningmarktcijfers van de NVM. Dankzij onze jarenlange ervaring en de vele transacties die wij realiseren, weten wij precies hoe de vraag naar woningen en het prijsniveau zich ontwikkelen. Onze strategie zorgt daarom zeker voor een resultaat waar je blij van wordt. Maar wij vinden dat ook jij op de hoogte moet zijn van de ontwikkelingen op de woningmarkt! Daarom delen wij de meest recente ontwikkelingen (2e kwartaal 2021).


Woningmarkt

Wij hoeven jou niet te vertellen dat de markt nu erg goed is om je woning te verkopen. De kranten staan er tenslotte bol van. Echter, landelijk kunnen de ontwikkelingen heel anders zijn dan hier in de Haarlemmermeer. Onze stelling is; meten is weten.Duidelijk zichtbaar in bovenstaande grafiek is dat het prijsniveau stijgt echter het aantal transacties daalt. Er is minder aanbod waardoor de prijzen nog meer onder druk komen te staan. Onderstaande tabel geeft een goed beeld van de gemiddelde transactieprijs van woningen in het 2e kwartaal 2017 tot heden. Het gemiddelde prijsniveau van een woning in de Haarlemmermeer is van € 311.200 in 2017 naar € 485.000 gegaan in 2021. Een stijging van maar liefst 36%!Wanneer jij gaat starten met de verkoop van jouw woning, is het altijd belangrijk om te weten hoeveel vergelijkbaar aanbod er is. Wanneer er namelijk minder verglijkbaar aanbod is, heeft dat veelal een positief resultaat op de opbrengst van jouw woning.


Waar komen die kopers dan allemaal vandaan?

Belangrijk bij het bepalen van de verkoopstrategie is om te weten waar al die kopers vandaan komen. Wist je dat 48% van de kopers in de Haarlemmermeer hier al woonachtig zijn wanneer zij hier een woning kopen? Verder komt 16% uit Amsterdam en 4% uit Haarlem. En juist daarom is het zo belangrijk om een makelaar in de arm te nemen die vooral lokaal groot is en een breed netwerk heeft. Tenslotte komt bijna de helft van alle kopers gewoon bij jou uit de buurt.Ook is er een andere groep kopers explosief gestegen de afgelopen jaren. Vanaf 2017/2018 zien wij opeens veel meer beleggers en veel expats actief op de kopersmarkt. Dit is nog steeds groeiende groep kopers. En laat Keijser & Drieman nou net gecertificeerd MVA Expat Broker zijn! Hierdoor zijn wij gespecialiseerd in de begeleiding van expats.Hoe zit het met jouw woning?

Wist je dat in jouw postcodegebied de prijsontwikkeling voor een vergelijkbaar type woning met 4,5% gestegen is ten opzichte van het derde kwartaal in 2020?Conclusie: Sterk stijgende transactieprijzen zijn een gevolg van een groeiend aantal kopers. Met name de beleggers en expats zorgen voor een toename van het aantal kopers op de woningmarkt. Hierdoor raken vraag en aanbod uit balans en is een logisch gevolg; een stijging van de prijzen. De grafieken en tabellen zijn allemaal gepubliceerd door de NVM en gelden specifiek voor de regio Haarlemmermeer. 

 

Cijfers tonen dus aan dat het een extreem goede markt is om jouw woning te verkopen waarbij een grote lokale makelaar, zoals Keijser & Drieman Makelaars, van essentieel belang is. Wij weten namelijk precies wat er speelt en wij zijn non-stop in contact met veel van jouw potentiële kopers. Maar wees niet bang; ondanks dat wij een groot kantoor zijn heb je één vaste makelaar en is persoonlijk contact een van onze belangrijkste speerpunten. Wil je het ook van een ander horen? Lees dan eens de verhalen van kopers en verkopers die jou voorgingen.

Tot snel!

Categorie :
Auteur :

Tags :