Specialist in Haarlemmermeer

Goed wonen, werken en recreëren doe je in Haarlemmermeer


Wanneer je niet uit Haarlemmermeer komt begrijpen wij dat het een grote stap kan zijn om vanuit een andere woonomgeving naar Haarlemmermeer te verhuizen. Want waarom zou je juist dáár een woning willen kopen? Eigenlijk is het antwoord heel simpel. In de gemeente Haarlemmermeer is het gewoon prettig wonen. Er is genoeg te doen op sportief en cultureel gebied en je kunt er volop recreëren.

Wonen

De gemeente Haarlemmermeer is volop in ontwikkeling. Naast de bestaande woningen komen er tal van nieuwe woonwijken, bedrijventerreinen en groen- en sportvoorzieningen bij. Volg de website www.nieuwbouw-haarlemmermeer.nl/ om op de hoogte te blijven van alle nieuwbouwprojecten in Haarlemmermeer.

Keijser & Drieman

Ontspanning

Leuke dingen doen in je directe omgeving? Keuze genoeg! Naast het bruisende winkelcentrum Hoofddorp Winkelstad, de historische stoomgemaal De Cruquius en Landgoed De Olmenhorst, zijn er nog meer plekken en evenementen om te bezoeken. Zoals de Geniedijk, het Haarlemmermeerse Bos en de Toolenburger Plas, waar het hele jaar door diverse evenementen worden georganiseerd. Verder wordt er voor het jonge publiek jaarlijks Mud Masters en dancefestival Mysteryland georganiseerd op het terrein van de Floriade en kun je natuurlijk naar MeerLive!

Keijser & Drieman

Jeugd en onderwijs

Haarlemmermeer heeft een groot aanbod in basis-, voortgezet en speciaal onderwijs. Daarnaast is er ook een interessant aanbod aan beroepsonderwijs en beroepsopleidingen. Bij onder andere het ROC en het Nova College is er volop aandacht voor leer- en werktrajecten. Ook zijn er twee (!) internationale scholen aanwezig.

Keijser & Drieman

Winkelen

In Haarlemmermeer kun je goed winkelen. Het grootste winkelcentrum bevindt zich in het centrum van Hoofddorp. Hier vind je ontelbaar veel winkels, terrasjes en restaurantjes. Je kunt er alle bekende en minder bekende winkelketens vinden. Maar ook Badhoevedorp, Nieuw-Vennep en Schiphol hebben een gevarieerd aanbod aan grote en kleine winkelketens. Heb je je droomhuis gevonden? In Cruquius een grote woonboulevard, waar je terecht kunt voor je nieuwe meubels, keuken, badkamers, vloeren, tuinaanleg en verschillende bouwmarkten.

Keijser & Drieman

Zorg en Welzijn

Ook aan deskundige zorg is er geen gebrek in Haarlemmermeer. Zo beschikken we over het topklinisch Spaarne Gasthuis. Verder heeft elke wijk zijn eigen huisartsenpost en apotheek. Wanneer je zorg nodig hebt, is dit dus altijd binnen handbereik. Ook zijn er in Haarlemmermeer verschillende welzijnsorganisaties actief om inwoners in beweging te krijgen of een steuntje in de rug te bieden. Zo stimuleert Stichting MeerWaarde mensen om zich maatschappelijk in te zetten, en creëert daarnaast ook een sociale omgeving met steun voor mensen die dat nodig hebben, omdat ze bijvoorbeeld langdurig ziek zijn.

Keijser & Drieman