10-05-2023 10:02 - Keijser & Drieman

Huizenmarkt Haarlemmermeer onverminderd sterk ondanks aanhoudende economische onzekerheid.

LET OP: AFBEELDING VERVANGEN! IS OUD!

Woning verkopen of aankopen in de Haarlemmermeer en onzeker over de ontwikkeling van de markt?


De meest recente cijfers van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) laten een mooie sterke woningmarkt in de Haarlemmermeer zien.


In vergelijking met het eerste kwartaal van 2022 heeft de huizenmarkt in Haarlemmermeer zich in het eerste kwartaal van 2023 flink hersteld. Met de verkoop van 835 huizen, een stijging van de gemiddelde verkoopprijs van 10,4% naar €415.000 en een daling van de gemiddelde verkooptijd van 38 naar 33 dagen, doet de gemeente het over de gehele linie beter dan de rest van Nederland.


Haarlemmermeer is en blijft daarmee een zeer gewilde gemeente voor huizenkopers. De gunstige ligging ten op zichtte van Amsterdam en Haarlem gecombineerd met de goede infrastructuur en de vele groene gebieden maakt de gemeente uitermate aantrekkelijk. Naast verhuizingen binnen de gemeente laten de zien dat steeds meer mensen ook uit omliggende gemeenten naar Haarlemmermeer trekken om hier hun droomhuis te vinden. Het resultaat? Een grote vraag naar woningen bij een beperkt aanbod. Iets dat voor huizenverkopers zorgt voor een gunstige marktsituatie.


Daarnaast is een een sterk groeiende vraag naar duurzame woningen en nieuwbouwwoningen zichtbaar iets waar de in de gemeente Haarlemmermeer volop mogelijkheden voor zijn. 

Tot slot blijft de hypotheekrente naar verwachting nog lange tijd relatief laag wat de markt extra stimuleert.


Hoewel de economische onzekerheid zal naar verwachting nog wel even voortduren verwachten we daarom toch dat de woningmarkt in Haarlemmermeer zich ook in de toekomst positief zal blijven ontwikkelen. 


Tabel toevoegen met de NVM cijfers (Q1 2022 - Q1 2023 / Haarlemmermeer en Nederland).


Wil je meer weten? Neem dan zeker even contact met ons op.


Categorie :
Auteur :

Tags :