17-08-2021 13:32 - Keijser & Drieman

7 tips voor het verkoopklaar maken van jouw woning

Wanneer je besluit om je woning te verkopen, wil je dat natuurlijk met het beste resultaat. Een goede presentatie van jouw woning is daarom essentieel. Keijser & Drieman Makelaars geeft zeven tips voor de perfecte presentatie van jouw woning.


Tip 1: Ruim op

Het klinkt logisch maar het is zo belangrijk. Ruim op en gooi weg. Aangezien je gaat verhuizen is dit een perfect moment om jouw woonkamer op te ruimen en grondig schoon te maken. Zorg er vooral voor dat er geen spullen rondslingeren. Door op te ruimen creëer je extra ruimte in huis, en dat is precies waar de meeste kopers naar op zoek zijn.

Nice to know: Chloor gebruiken tijdens het schoonmaken van bijvoorbeeld het toilet? Geen probleem, maar gebruik het met mate. Jouw woning hoeft niet te ruiken naar een zwembad ;).


Tip 2: Verwijder persoonlijke spullen

Berg zo veel mogelijk persoonlijke spullen zoals foto’s, tekeningen van de kinderen en persoonlijke accessoires op. Kijkers worden hierdoor afgeleid. Zorg voor een zo neutraal mogelijke uitstraling van de woning zodat de kijkers zichzelf al in jouw woning zien wonen.


Tip 3: Zorg voor een aangename geur

Zorg ervoor dat er geen rook- of huisdierenlucht hangt wanneer er kijkers komen. Lucht alles even lekker door! Wanneer potentiële kopers binnenkomen in een woonkamer die niet lekker ruikt, is dat een slechte start van de bezichtiging.

Nice to know: Geurparels in je stofzuiger. Strooi er een paar op de grond en zuig deze op voordat je begint te stofzuigen. De parels zullen in de stofzuigerzak hun geur uitstoten waardoor de stofzuiger deze geur door het hele huis verspreidt.


Tip 4: Richt de woonkamer in als een woonkamer

Staat er in de woonkamer een bureau met een computer? Verplaats deze dan naar een aparte kamer of sla deze tijdelijk op. Kijkers krijgen de indruk dat je geen ruimte in huis hebt voor een studeerplek wanneer de woonkamer hiervoor gebruikt wordt.


Tip 5: Repareer gebreken

Zitten er wat deurklinken los, bladdert de verf af of zijn er andere kleine gebreken? Repareer deze dan. Potentiële kopers zijn geneigd om de minpunten altijd beter te onthouden dan de pluspunten.


Tip 6: Zorg voor een neutrale inrichting

Misschien vind je de gele muur erg mooi en jouw partner dat tijgervel fantastisch, maar potentiële kopers zien een woning het liefst zo neutraal mogelijk. Verf die gele muur dus toch maar wit. Een beetje schilderwerk zorgt voor een wereld van verschil.


Tip 7: Zorg voor een goede eerste indruk

Voordat potentiële kopers de woonkamer betreden, zorg je ervoor dat de eerste indruk goed is. Heeft jouw woning een voortuin? Maak het pad schoon en mosvrij. En als je toch bezig bent in de tuin, pak dan gelijk de achtertuin mee!

Extra tip: Onze verkoopstyliste Ellen! Zij zorgt ervoor dat jouw woning een aantrekkelijke thuis is voor veel potentiële kopers. Het komt er eigenlijk op neer dat de woning zo aantrekkelijk mogelijk wordt ingericht voor een breed publiek. Je geeft de potentiële kopers hiermee een goed gevoel over de woning, waardoor ze eerder als een blok voor de woning vallen, en jij sneller je woning verkoopt!

Heb je een vraag over de verkoopstyling van je eigen woning, of wil je graag iets anders weten? Neem gerust contact met ons op, wij helpen je graag.

Categorie :
Auteur :

Tags :