02-07-2024 10:18 - Keijser & Drieman

Wonen in Nieuw-Vennep

Wonen in Nieuw-Vennep


Nieuw-Vennep staat bekend om haar gunstige ligging met uitstekende verbindingen naar Amsterdam, Haarlem, Den Haag en Schiphol. Het dorp in de regio Haarlemmermeer wordt omgeven door veel groen en biedt diverse winkels en sfeervolle restaurants en cafés.

De knusse dorpse sfeer en de ligging nabij de grote steden maken wonen in Nieuw-Vennep een aantrekkelijke uitvalsbasis voor gezinnen en starters. Ook voor degenen die regelmatig in het buitenland werken kan Nieuw-Vennep de ideale woonlocatie zijn, vanwege de korte reisafstand naar de luchthaven Schiphol.


Kies je voor wonen in Nieuw-Vennep, dan ontsnap je aan de hectiek van de Randstad terwijl je toch in een mum van tijd in de grote steden kunt zijn. In deze veelzijdige plaats in de gemeente Haarlemmermeer vind je mooie wandelroutes, unieke bezienswaardigheden en hippe horecagelegenheden.


Veel natuurgebieden in de nabije omgeving


In Nieuw-Vennep zijn meerdere natuurgebieden, parken en meren in de nabije omgeving te vinden. Dit maakt wonen in Nieuw-Vennep een geschikte plek voor liefhebbers van wandelen, fietsen en watersport. Bekende recreatiegebieden in de buurt zijn bijvoorbeeld de Groene Weelde, gelegen ten noorden van Nieuw-Vennep. Dit uitgestrekte natuurgebied biedt vele kilometers aan wandelpaden waar je volop kunt genieten van de rust en schoonheid van de omgeving. Op de Westeinderplassen, nabij Nieuw-Vennep, kunnen liefhebbers van watersportactiviteiten zoals kanovaren en zeilen zich in de zomermaanden volop uitleven.


Op zoek naar ontspanning in een groene omgeving? In het recent aangelegde park Venneperhout kun je heerlijk neerstrijken met je picknickkleed en je laten omringen door de natuur. Dit park is ook een fijne plek voor wie een middag met het gezin wil vliegeren op de vliegerweide of bijzondere vogels wil spotten. 


De Calatravabrug De Harp: een opvallend symbool van Nieuw-Vennep


Een van de meest opvallende bezienswaardigheden in Nieuw-Vennep en Hoofddorp zijn ‘De Calatravabruggen’. Deze drie indrukwekkende bruggen, ontworpen door de Spaanse architect Santiago Calatrava, hebben een unieke vorm die doet denken aan klassieke snaarinstrumenten. Ze worden daarom ook wel de Luit, Citer en Harp genoemd. De Hoofdvaart wordt overspannen door deze 3 bijzondere bruggen. Zo vind je bij Hoofddorp de Luit en de Citer, en bevindt De Harp zich aan de Noordelijke Randweg bij Nieuw-Vennep. Voor mensen die wonen in Nieuw-Vennep en Hoofddorp zijn de Calatravabruggen een vertrouwd herkenningspunt vanaf de snelweg!


Diverse winkelmogelijkheden


In Nieuw-Vennep biedt winkelcentrum De Symfonie een luxe winkelervaring. In dit moderne overdekte winkelcentrum vind je alles wat je nodig hebt voor je dagelijkse behoeften. Of je nu op zoek bent naar een stijlvolle nieuwe outfit, een paar unieke nieuwe schoenen of het perfecte cadeau: je wordt in alle winkels persoonlijk geholpen bij je keuze en je vindt altijd wel iets moois.


Knusse eetgelegenheden


Of je nu een romantisch etentje voor twee wilt plannen of uit eten wilt met het hele gezin: in Nieuw-Vennep zijn er diverse leuke bars en eetcafés voor verschillende gelegenheden. Bij Orries, gelegen aan het Venneperplein, kun je bijvoorbeeld genieten van een smaakvol diner. Er staan hier heerlijke seizoensspecialiteiten en verrassende glutenvrije en veganistische opties op de kaart. 

Voor wie op zoek is naar een kindvriendelijk restaurant met een grote speeltuin, is Venneper Lodge een goede keuze. Deze hippe en gezellige plek, aan de rand van het prachtige Venneperhout, is ideaal voor stellen met kinderen die wonen in Nieuw-Vennep of daarbuiten. Het eetcafé staat bekend om de verrukkelijke pannenkoeken, een gastvrije sfeer en is ook geliefd onder de jonge gasten vanwege een levendig kinderspeelparadijs. Dit maakt de Venneper Lodge dé locatie om uitgebreid te tafelen met het hele gezin, vlakbij huis!


Vind je perfecte thuis in Nieuw-Vennep via Keijser & Drieman Makelaars!


Bij Keijser & Drieman Makelaars helpen we je graag het perfecte huis te vinden in Nieuw-Vennep. Als ervaren makelaars van Haarlemmermeer, willen we je graag persoonlijk begeleiden naar een plek waar je je echt thuis voelt. Met eerlijk advies en zorgvuldige inzet om het beste huis voor jou te vinden, maken we de zoektocht naar een woning graag eenvoudig. Samen met jou zoeken we naar de perfecte plek om te wonen in Nieuw-Vennep,afgestemd op jouw wensen.


Benieuwd wat Keijser & Drieman Makelaars voor je kan betekenen? Neem gerust contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Wij vertellen je graag meer over de mogelijkheden voor wonen in Nieuw-Vennep!

Categorie :
Auteur :

Tags :