30-11-2021 12:11 - Keijser & Drieman

Wonen in Nieuw-Vennep: midden in de Randstad en toch lekker rustig

Voor wie dicht bij de grote steden wil wonen maar ook wil genieten van een dorpse woonomgeving is Nieuw-Vennep een uitstekende optie. Niet alleen vanwege haar bijzonder praktische ligging is deze woonplaats midden in de Randstad een aantrekkelijke plek om te wonen. Nieuw-Vennep biedt nog veel meer praktische voordelen: 


Handig tussen Amsterdam en Den Haag in

Met net iets meer dan dertigduizend inwoners is Nieuw-Vennep een lekker rustig stukje van de Haarlemmermeer, een gemeente die volop in ontwikkeling is. Aangezien Nieuw-Vennep vlak bij de A4/A44 ligt, zit je hier een krap half uurtje van Amsterdam vandaan, ben je slechts veertig minuten van Den Haag en zo’n drie kwartier van Rotterdam verwijderd. En ook met de trein vanaf station NS Nieuw-Vennep ben je zo overal; in 20 minuten tijd reis je naar Amsterdam-Zuid, vanwaar je vervolgens met de Noord-Zuidlijn zo naar het centrum of De Pijp kunt. De reistijd naar Den Haag Hollands Spoor bedraagt slechts 33 minuten!


Tien minuten van Schiphol

Dol op reizen? Of zo nu en dan voor het werk naar het buitenland? Dan is het goed om te weten dat Schiphol maar tien minuten van Nieuw-Vennep vandaan is met de trein en met de auto ben je er in een kwartiertje.


Volop opties om gezellig te winkelen

Ook wie van shoppen houdt zit goed in Nieuw-Vennep. Allereerst vanwege winkelcentrum De Symfonie, dat zichzelf niet voor niets ‘Het bruisend hart van Nieuw-Vennep’ noemt. Daarnaast is er ook nog winkelcentrum Getsewoud, gelegen in de gelijknamige wijk vol met fraaie woningen aan het water. En dan is er ook nog het meer dan 300 winkels tellende centrum van Hoofddorp, dat slechts een kwartiertje rijden van Nieuw-Vennep is. Ook Leiden en Haarlem, met hun prachtige historische binnensteden vol met gezellige winkels, zijn nog geen half uur rijden van Nieuw-Vennep vandaan.  


Lekker naar buiten!

Nieuw-Vennep ligt in een groene omgeving en biedt zodoende tal van opties om lekker naar buiten te gaan. De kleurrijke bloemenvelden van Hillegom en de wereldberoemde Keukenhof van Lisse liggen bij wijze van spreken “om de hoek”. In de zomer kun je heerlijk varen op de nabijgelegen Westeinderplassen. Ook zit je vanuit Nieuw-Vennep zo op het strand. De populaire badplaatsen Noordwijk aan Zee en Katwijk aan Zee zijn allebei maar 25 minuten rijden; het strand van Scheveningen is slechts 35 minuten rijden. 


Knus dorps karakter

Wellicht omdat Nieuw-Vennep zo’n fijne plek is om te wonen, is er sprake van een geringe doorstroom. Dit zorgt voor een gemoedelijke ‘ons kent ons’-sfeer onder de bewoners. Ondanks dat Nieuw-Vennep deel uitmaakt van de 150.000 inwoners tellende gemeente Haarlemmermeer is het erin geslaagd haar eigen knusse dorpse karakter te behouden. Dankzij de vele horecagelegenheden en sportverenigingen zijn er genoeg opties om als nieuwkomer snel kennis te maken met andere inwoners. En dan is er ook nog elk jaar een uitgebreide feestweek in juni. Het spreekt voor zich dat zo’n rustige woonomgeving een geschikte en veilige plek is om kinderen op te laten groeien.  


Nieuwsgierig geworden naar Nieuw-Vennep? Neem dan contact op met ons op, wij kunnen je als geen ander op weg helpen met de speurtocht naar een Venneps huis wat aan alle wensen voldoet. Categorie :
Auteur :

Tags :