28-10-2021 13:55 - Keijser & Drieman

Wonen in Hoofddorp: wel de lusten, maar niet de lasten van de grote stad

In Amsterdam, Amstelveen en Haarlem lijken de woningprijzen sneller te stijgen dan ooit, en menig jong stel zit tijdens het zoeken naar een huis al snel met de handen in het haar. Toch is er vlakbij Amsterdam een uitstekend alternatief waar het nog wél mogelijk is om een mooie woning te bemachtigen voor een redelijke prijs: Hoofddorp. Een woonplaats die wel de lusten, maar niet de lasten van de grote stad biedt, om de volgende redenen:


Je bent zo in Amsterdam

Terwijl veel jonge gezinnen die een woning zoeken nabij Amsterdam zich vaak blind staren op Haarlem, ben je vanuit Hoofddorp ook zo in de hoofdstad. Van Hoofddorp station naar Amsterdam-Zuid is maar elf minuten met de trein. Van daaruit kun je met de Noord-Zuidlijn zo naar het centrum of De Pijp.


Je bent zo op Schiphol

Hoofddorp is ook een uiterst praktische woonbestemming voor wie van reizen houdt, of voor wie nog wel eens op zakenreis moet. Schiphol is maar vier minuten van Hoofddorp vandaan met de trein, en ook met de auto ben je er zo. Deze ligging vlakbij Schiphol heeft er mede voor gezorgd dat Hoofddorp ook in trek is geraakt bij expats, wat de inmiddels bijna tachtigduizend inwoners tellende stad een internationaler karakter heeft gegeven.


Je shopt je suf in Hoofddorp Winkelstad

Het winkelcentrum van Hoofddorp telt al meer dan 200 winkels. Hierom heeft dit bruisende stadshart zichzelf omgedoopt tot ‘Hoofddorp Winkelstad’ met als slogan ‘200% Winkelstad’. De aanwezigheid van zoveel winkelend publiek zorgt natuurlijk voor de komst van nieuwe eet- en drinkgelegenheden, waardoor Hoofddorp ook steeds meer te bieden heeft qua café’s en restaurants.


Je zit zo op het strand

Ook niet onbelangrijk om te vermelden, is dat je in Hoofddorp een stuk dichter bij het strand zit dan wanneer je in Amsterdam of Amstelveen zou wonen. In minder dan een half uurtje rij je met de auto naar Zandvoort. Wie sportief is pakt natuurlijk de fiets, en dan ben je er nog steeds in minder dan een uur.


Een sportieve woonplaats

Nu we het toch over sportieve activiteiten hebben: Hoofddorp zit ook vol met sportverenigingen. Logisch, omdat de stad veel jonge gezinnen trekt. Zowel de ouders als de kinderen zijn graag sportief bezig. Door het hoge aantal sportverenigingen is Hoofddorp ook een woonplaats waar je als nieuwkomer makkelijk nieuwe contacten kunt leggen.

 

Een kindvriendelijke woonplaats

Terwijl ouders in Amsterdam maar af moeten wachten of hun kinderen ingeloot worden op de gewenste basisschool, zijn er in Hoofddorp momenteel nog amper wachtrijen op basisscholen. En alsof dat al niet geweldig genoeg is, zijn er ook nog vrijwel geen wachtrijen voor de kinderdagverblijven. Dat zal natuurlijk niet meer heel lang zo blijven, omdat het vermoedelijk een kwestie van tijd is voordat jonge gezinnen op grote schaal erachter komen dat Hoofddorp toch wel een hele praktische plek is om te wonen. Maar wie er in de nabije toekomst naartoe verhuist, kan verzekerd zijn dat de kinderen nog naar een school én dagverblijf van keuze kunnen.


Nieuwsgierig geworden naar Hoofddorp? Neem dan contact op met het team van Keijser & Drieman Makelaars, zij kunnen je als geen ander op weg helpen met de speurtocht naar een Hoofddorps huis wat aan alle wensen voldoet.Categorie :
Auteur :

Tags :