02-07-2021 07:23 - Keijser & Drieman

Siem van der Graaf: “Ik durf hardop wel te zeggen dat ik alles over Haarlemmermeer weet, de polder kent geen geheimen voor mij.”

1 april jl. was het op de kop af 25 jaar geleden dat Siem van der Graaf kennismaakte met de woningmakelaardij. Zijn stage bij Schoeman Makelaars verlengde hij met een zomerbaantje bij hetzelfde kantoor om uiteindelijke al studerende en werkende de kneepjes van het vak te leren. Inmiddels is hij mede-eigenaar van Keijser & Drieman Makelaars Hoofddorp en kent Haarlemmermeer voor de geboren en getogen ‘polderman’ geen geheimen.


Hoe ben je bij Keijser & Drieman Makelaars terechtgekomen?

“Eric Keijser kende ik al vanuit de makelaardij. Via de sportschool ontstond het eerste contact over mijn overstap naar Keijser & Drieman Makelaars, inmiddels bijna 19 jaar geleden. Zeven jaar geleden kwam Marjolijn Linn het team versterken. Samen hebben wij in 2016 het kantoor van Eric overgenomen. Sindsdien ben ik niet alleen makelaar maar ook ondernemer.”


Hoe gaat het ondernemerschap je af?

“Ik denk harstikke goed. We zijn op kantoor met zijn zessen. Met elkaar mooie resultaten behalen geeft een kick. Daarnaast is de “vrijheid” die ik als ondernemer heb heerlijk. Ik vind het leuk om samen met Marjolijn te sparren over de toekomst en hoe we die in willen vullen. Ondanks dat we qua karakter best verschillen, liggen we wat betreft de toekomstvisie op de makelaardij en ons kantoor op één lijn. We bevinden ons in een dynamische omgeving, niet alleen qua wonen maar ook qua werken. Het lijkt wel of alles in de Randstad, en dan met name rondom Amsterdam/Schiphol, gebeurt. Dit geeft voor de komende jaren vele uitdagingen en mogelijkheden en daar haal ik veel werkplezier uit.”


 Wat vind je zo mooi aan dit vak?

“Het is echt heel divers; geen dag is hetzelfde. Soms voelt het alsof ik een soort amateurpsycholoog ben. Het kopen of verkopen van een woning is een beslissing die de meeste mensen niet iedere dag nemen; het is vaak een mijlpaal en symboliseert meestal een nieuw begin; een 0-punt van waaruit het leven verder opgebouwd wordt. Mensen vertellen al snel hun (levens-)verhaal zonder dat je ernaar vraagt; het werk is heel persoonlijk. Het opbouwen van een vertrouwensband is om die reden zeer belangrijk in ons vak. Om hier de ondersteunende en ontzorgende factor te mogen zijn, vind ik prachtig.


Mooiste moment uit je carrière?

“Ik kijk met een grote glimlach terug op de afgelopen 25 jaar, met enorm veel kleine en grote ‘mooie’ momenten. Momenten met situaties die je niet verwacht, maar die toch gebeuren. Het mooiste moment uit mijn carrière tot nu toe is toch wel het moment dat ik, samen met Marjolijn, het kantoor overnam van Eric Keijser. Ik zie de komende 25 jaar met zeer veel vertrouwen tegemoet!”


Categorie :
Auteur :

Tags :