16-03-2021 08:38 - Keijser & Drieman

Jeetje Marieke, 12,5 jaar in dienst!


Van anderhalve maand wachten op een bezichtiging tot roodgloeiende telefoons direct na het op de markt brengen van een woning - Marieke (Commerciële Binnendienst) over 12,5 jaar bij Keijser & Drieman NVM Makelaars

Jeetje Marieke, 12,5 jaar in dienst! Gefeliciteerd met deze mijlpaal! Wordt dat nog een beetje gevierd?

Haha. Dankjewel! Ik heb een prachtige bos bloemen ontvangen en zodra het weer toegestaan is om een klein feestje te vieren, gaan we dat doen.

Hoe was het bij Keijser & Drieman NVM Makelaars toen je begon?

Ik kom uit een hele andere branche. Nadat ik mijn SPW-diploma (Sociaal Pedagogisch Werk, red.) heb behaald, heb ik 8 jaar lang in de kinderopvang gewerkt. Op een gegeven moment was het tijd voor een nieuwe uitdaging. Ik ben naast mijn werk een studie makelaardij gaan volgen. Terwijl ik nog aan het studeren was, heb ik gesolliciteerd bij Keijser & Drieman NVM Makelaars en ben ik aangenomen als binnendienstmedewerker. Best bijzonder, gezien mijn totaal andere achtergrond en beperkte ervaring op vastgoedgebied. Mijn enige praktische ervaring was dat ik zelf twee keer een huis gekocht had, haha.

 

Welke veranderingen zijn jou in 12,5 jaar tijd bijgebleven?

Wat de grootste verandering is, is het verschil in aantal panden. In het begin hadden we veel meer panden in verkoop omdat de doorlooptijd veel langer was. We hebben wel eens een open huis gehad waar ruim 70 panden aan mee deden. Dit zien we de laatste jaren niet meer. Nu zitten we al bijna een jaar in de coronacrisis. Net als vele ondernemers vroegen ook wij ons af wat dit ons zou brengen. We hebben de economische crisis van een paar jaar geleden nog goed op het netvlies staan. Gelukkig is onze sector veel narigheid bespaard gebleven: we hebben het in 2020 drukker gehad dan ooit tevoren.

Quote: “Mijn collega`s en ik komen allemaal hier uit de buurt. Juist deze specifieke markt- en omgevingskennis zorgt ervoor dat wij onze opdrachtgevers op waardevolle wijze kunnen informeren.”

Waarmee zijn jullie zo druk geweest?

We zitten in de Haarlemmermeer op een goede plek; het is een dynamische omgeving qua bestaande bouw en nieuwbouw. Veel opdrachtgevers vreesden dat de woningmarkt zou instorten toen de coronacrisis begon; iedereen wilde snel verkopen. Doordat de markt in Amsterdam overspannen is, zien we al enige tijd een verschuiving naar Haarlem en Haarlemmermeer. We krijgen ook steeds meer aankoopopdrachten. Het is een lastige markt voor kopers, huizen worden regelmatig overboden. We merken heel duidelijk dat mensen investeren in een aankoopmakelaar om zo hun kansen te vergroten. En doorgaans met succes. Mijn collega`s en ik komen allemaal hier uit de buurt. Juist deze specifieke markt- en omgevingskennis zorgt ervoor dat wij onze opdrachtgevers op waardevolle wijze kunnen informeren. Ik ben zelf op mijn zesde in Nieuw-Vennep komen wonen en heb daar 32 jaar met heel veel plezier gewoond. Ik ben dus behoorlijk goed bekend in Nieuw-Vennep. Het is een dorp wat veel te bieden heeft maar toch nog wel echt het dorpsgevoel heeft.

Wat is het aan Keijser & Drieman NVM Makelaars dat jij hier al zo lang werkt?

Dat heeft vooral te maken met de afwisseling van het werk en het contact met mensen. Ook hebben we een ontzettend leuk en hecht team. Veel collega`s werken hier al langere tijd. Het is een fijn informeel kantoor. We zijn een no nonsens bedrijf; eerlijk en open.

Dat klinkt als een fijne plek. Wat vind jij nog meer zo fijn aan dit kantoor?

Voor veel mensen is een huis verkopen wat leuks omdat ze een andere woning hebben gekocht, maar dat is lang niet altijd zo. Ook vervelende dingen maken we mee, zoals verkoop door scheidingen en overlijden. Iedere opdrachtgever en iedere omstandigheid vergt een eigen manier van communiceren. Dat maakt het werk zeer afwisselend. Verder heb ik inmiddels alle marktfluctuaties wel meegemaakt: van anderhalve maand wachten op een bezichtiging tot roodgloeiende telefoons direct na het op de markt brengen van een woning. We hebben hier als binnendienst ook veel vrijheid en veel verschillende werkzaamheden. Je bent hier niet alleen een telefoniste, dat alleen zou voor mij geen uitdaging zijn. Wat ik ook erg leuk vind is dat je door de jaren heen klanten weer terug ziet komen. Een jong stel wat 10 jaar geleden startte in een appartement en nu een eengezinswoning zoekt en waarvoor je nu mag verkopen en aankopen. We hebben echt onze vaste klanten.

Wat een prachtige ambassadeur ben jij van jouw kantoor! Wil je verder nog wat kwijt?

Weet je, ik zit hier ontzettend lekker op mijn plek. We zijn echt een team, met elkaar zorgen we voor een tevreden klant en een mooi eindresultaat. Juist die fijne samenwerking tussen binnen- en buitendienst resulteert in goede dienstverlening en tevreden klanten.

Wil je een huis kopen of verkopen in Nieuw-Vennep? Neem contact op met Marieke of een van haar collega’s.

 

 

.

Categorie :
Auteur :

Tags :